Hírek

2008.10.04. 06:20

Röviden

Sherlock Holmesról rendezi új filmjét Guy Ritchie • Elhunyt Téri Tibor • Számillióról indul Bortnyik Lámpagyújtója

europress

Sherlock Holmesról rendezi új filmjét Guy Ritchie
A legendás detektívről, Sherlock Holmesról rendezi új filmjét Guy Ritchie. A Vasember címszereplője, Robert Downey Jr. alakítja Holmest, segítőjét, dr. Watsont pedig Jude Law személyesíti meg. A további szerepekben Rachel McAdams, Mark Strong és Kelly Reilly látható majd a 2009 októberében mozikba kerülő filmben.

Elhunyt Téri Tibor
Életének 95. évében elhunyt Téri Tibor táncos, koreográfus, a Magyar Táncművészek Szövetségének első főtitkára. 1914. szeptember 25-én született. Fiatal táncosként dolgozott Milloss Auréllal és Szentpál Olgával, 1949 és 1952 között a Magyar Állami Operaház balettegyüttesének tagja volt.

Számillióról indul Bortnyik Lámpagyújtója
Kereken 100 millió forintos rekordárról indítja Bortnyik Sándor Lámpagyújtó című, 1921-es festményét október 17-i árverésén a Kieselbach Galéria. A magyar avantgarde egyik nemzetközileg is jelentős főműveként számon tartott alkotás Bécsben készült. Azóta, hogy 1922-ben a berlini Der Sturm galériában bemutatták, nem volt kiállítva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva