Hírek

2008.10.23. 05:50

Segítenek spórolni az energiával a hírességek

Takarékosságra tanít Buday Péter szakácsmester, Jakupcsek Gabriella televíziós műsorvezető, Igaly Diána sportlövő olimpiai bajnok, Juhász Árpád geológus és Novák Péter koreográfus. Az egyik energiacég energiatakarékosságról szóló kisfilmjei október közepétől láthatók. A kampány célja, hogy tanácsokkal segítse a nézőket az energia hatékony felhasználásában.

D. T.

Jakupcsek Gabriella, Juhász Árpád, Novák Péter, Igaly Diána és Buday Péter az energiatakarékosság fontosságáról beszélnek az új rövidfilmekben, amik október 15-től öt héten át láthatóak a TV2-n. Az öt kisfilm mindegyikében más-más ismert személyiség tolmácsolásában hallhatóak azok a hasznos tippek, melyek segítségével egy-egy háztartás akár több tízezer forinttal is csökkenheti éves kiadásait. A kampány hangsúlyozza: az energia olyan érték, amire holnap is szükség lehet, ezért érdemes takarékosan használni.

Buday Péter főszakács ezúttal is a konyhában jeleskedik, energiatakarékos főzési praktikákra hívja fel a figyelmet. Igaly Diána olimpiai bajnok a fürdőszobába kalauzolja a nézőket, Jakupcsek Gabriella, Juhász Árpád és Novák Péter pedig további praktikus tanácsokat ad az energia hatékony felhasználásához. A reklámokból az is kiderül, hogy okos készülékválasztással évente több ünnepi vacsora árát is megspórolhatjuk, sőt, kis odafigyeléssel – megfelelő szigeteléssel vagy az akkumulátorok éjszakai áramtalanításával – akár napi száz forint is a zsebünkben maradhat.

A kampány nemcsak hasznos ötleteket ad, de energiatudatos gondolkodásra is ösztönöz a háztartásokban, hiszen a fenntarthatóság a jövő egyik kulcsfontosságú kérdése. Csak egy példa: Európában hozzávetőleg 3,7 milliárd készülék fogyasztja készenléti üzemmódban az áramot, és ez egy évben 7 milliárd euróba került az embereknek. Mindez megspórolható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva