Hírek

2008.10.21. 19:36

Sok helyre jutott a romlott tejtermékekből

Budapestre és még öt megyébe vittek abból a romlott sajtból és túróból, amelynek egy részét a múlt héten foglaltak le egy hódmezővásárhelyi illegális tejüzemben.

A. V.

A fővárosban a gyanú szerint két nagykereskedésben árulták, az egyiknél járt ugyan állat-egészségügyi ellenőr, de addigra már továbbadták mindet. Az engedély nélküli hűtőházban 4 és fél tonna túrót, füstölt és darált sajtot, 31 féle tejterméket találtak. Közben az is kiderült, hogy a tejgyár továbbadta a romlott tejterméket egy gyulai, két budapesti és három hódmezővásárhelyi nagykereskedésnek, akik szintén továbbadták, vagyis onnan négy megyébe jutott. Egy budapesti nagykereskedésben a túrót öt-tíz kilós csomagokban árulták. Egy hatósági főállatorvos szerint a termék olyan, hogyha valaki meglátja az üzletben, minden gond nélkül megvásárolja. A romlott sajtból és túróból cukrászdák, pékségek, pizzázók és sajtboltok is vettek.

A. V. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva