Hírek

2008.10.28. 16:36

Szárnyalt délután a forint

Tovább erősödött kedden délután a forint, egy euróért már 262 forintnál is kevesebbet kértek.

BAMA

Nagy ingadozás mellett, illikvid piacon erősödött a forint kedden, így egy euró mintegy 10 forinttal ért kevesebbet, mint hétfőn délután. A forint Gyurcsány Ferenc kormányfő költségvetési módosítási bejelentése után is erősödött, de a régiós devizák árfolyama is hasonlóan változott - mondta el Geszti Pál, az ING devizatradere a Napi Online érdeklődésére. Délután négy óra körül egy euróért 262,80 forintot adtak a piacon, egy amerikai dollár 211 forintot, egy svájci frank pedig 181,75 forintot ért.

Geszti Pál szerint a következő napokban szinte bármi elképzelhető a piacon, vagyis az euró/forint kurzus akár a 260-270-es árfolyamsáv alá és fölé is kerülhet. A devizatrader nem számít trendfordulóra, viszont a volatilitás marad.A kereskedő szerint a forint gyengülését az MNB fellépése sikeresen visszavetette, és jelenleg inkább a forint erősödését támogató hírek uralják a piacot. Geszti ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy nem spekuláció, hanem tőkekivonás állhat a forint gyengülése mögött - ebben az esetben pedig még nincs vége a történetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva