Hírek

2008.10.07. 17:10

Szavaló maraton népszerűsíti a költészetet

Tíznapos, megállás nélküli versmondásra csábítja a verskedvelőket a Magyar Versmondók Egyesülete október 10-étől, három nappal a Kaleidoszkóp VersFesztivál előtt a Merlin Színházban.

BAMA

Ha a kezdeményezés sikerrel jár, az egyben Guinness-rekord is lenne. A fesztivál egyébként a Momentán Társulat RögvEst Költészet című ősbemutatójával nyitja meg kapuit október 13-án, szintén a Merlinben. A szervezők bejelentették: a művészeti szerveződés középtávú célja, hogy intézményesített formában működhessen tovább.

A Kaleidoszkóp a versenyprogramban és a fesztiválprogramban is eredeti kultúrcsemegéket kínál. Esténként Eszenyi Enikő bizonyítja majd, hogy a gyönyörben nincs középút, Lovasi András és zenekara Lackfi Jánossal ad verskoncertet, a Kaláka zenekar különleges Nyugat-estre invitál, s újszerű marketinggel árulja majd a verseket Kinizsi Ottó és Németh Kristóf. Karafiáth Orsolya pedig maffiabeli szerepéről énekel a Lidérc együttessel és Kovács Patríciával. A folytonos versmondásra a www.versfesztival.hu oldalon lehet jelentkezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva