Hírek

2008.10.02. 08:37

Szilvásy tagadja, hogy szivárogtatott volna

Valótlanság az, hogy a megfigyelési ügy bizonyítékaival házalt volna Szilvásy György. Ezt maga a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter közölte szerdán az MTI-vel.

MTI

A tárcavezető az egyik liberális politikus korábbi kijelentéseire reagált így közleményében. A miniszter szerint valótlanság az, hogy ő bárhol és bárkinél házalt volna a bizonyítékokkal.

„A valóság az, hogy törvényi kötelezettségemnek eleget téve a szolgálatok ellenőrzéséért felelős Nemzetbiztonsági Bizottság (NBH) tagjaival ismertettem az ügyet – az ülésen Gulyás képviselő úr is jelen volt –, és e bizottság kifejezett kérésére bocsátotta az NBH e testület minden tagja rendelkezésére a szóban forgó dokumentumokat”
– hangsúlyozta Szilvásy György közleményében.

Gulyás József még hétfőn parlamenti felszólalásában kereste arra a választ, hogy Szilvásy György milyen minőségben vesz részt a nyomozásban, kapja kézhez a konkrét adatokat, bizonyítékokat, és miért kell ezekkel az információkkal „házalni, szóróanyag módjára terjeszteni” a nyomozás mostani szakaszában.

A napirend előtti felszólalásában a liberális politikus egyébként a Fideszt és a szocialistákat, illetve Szilvásy György titokminisztert egyaránt támadta, az ügyben szereplő céggel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: „élén egykori III/III-as Jóskák, Jánosok” állnak, „akik a régi szép időkben a baloldali elhajlókat és az egyházakat tartották szemmel”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva