Hírek

2008.10.30. 10:05

Szlovákia elfogatóparancsot sem adott ki Roháč ellen

Az illetékes cseh bíróság nem tud arról, hogy Pozsony is kérni akarja a napokban Prágában letartóztatott és a magyarországi robbantásokkal is kapcsolatba hozott Jozef Roháč kiadatását.

mti

„Nincsenek olyan értesüléseink, hogy a szlovák hivatalok érdeklődnének kiadatása iránt. Szlovákia részéről európai elfogató parancsot sem adtak ki ellene” – jelentette ki szerdán este Petr Kulawiak, a prágai városi bíróság szóvivője. Kulawiak azokra a szlovák sajtóban megjelent hírekre reagált, amelyek szerint Roháč kiadását Pozsony is kérni fogja Prágától. A budapesti Aranykéz utcai, továbbá a Fidesz székházánál, a Szájer József és Torgyán József lakásánál a kilencvenes évek végén elkövetett robbantásokkal gyanúsítható, közel egy évtizede bujkáló Roháč közlekedési ellenőrzés során bukott le Prágában.

Miután Magyarországon nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene, a csehek azzal számolnak, hogy a súlyos bűncselekmények elkövetésével vádolt személyt a magyar félnek adják ki. A szóvivő szerint jelenleg a csehek már csak az adminisztrációs formalitások befejezésére várnak. „Roháč jelenleg előzetes letartóztatásban van. A magyaroknak 60 napjuk van arra, hogy elküldjék nekünk az összes szükséges dokumentációt” – fejtette ki újságíróknak Kulawiak. Megjegyezte: elsősorban a magyarországi büntetőeljárás eredeti dokumentumaira van szüksége a cseh hatóságoknak, mert az illető külföldi kiadatásához csak az európai elfogatóparancs nem elegendő. Jozef Roháčot elfogatása óta a prágai Pankrác börtönben őrzik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva