Hírek

2008.10.20. 03:08

Sztárvendégek érkeznek a Művészetek Palotájába

Világhírű énekesek, karmesterek, zenekarok, sőt jövőre először színházi produkciók is vendégszerepelnek a Művészetek Palotájában a következő évben.

BAMA

Fellép például a milánói Piccolo Teatro, új CD-jének anyagát mutatja be Cecilia Bartoli és visszatér a "mezítlábas díva", Cesaria Evora – derült ki az intézmény évadismertető sajtótájékoztatóján. Az újév a Haydn-koncerttel kezdődik január elsején este: A teremtést adják elő Fischer Ádám vezényletével; az oratóriumot a Londoni Filharmonikusok adják elő. Visszatérő vendég az elsők között fellépő St. Martin in the Fields Kamarazenekar, amelyet január 13-án az alapító , Sir Neville Marriner vezényel. Egy hónappal később a Philadelphia Zenekarral Leonidasz Kavakosz játssza Sibelius d-moll koncertjét. Februárban kerül sor a Budapesti Fesztiválzenekarral közös Dvorak-maratonra.

Januárban Rost Andrea Puccini-operákból énekel Marcelo Alvarez társaságában. Mivel 2009-ben nemcsak a Haydn-évfordulóról, hanem Purcellről is megemlékezik a zenei világ, a brit zeneszerző A tündérkirálynő című alkotását Vashegyi György vezényletével mutatja be a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, az előadás narrátora Michael York brit színész lesz. Az opera műfajában a Budapesti Fesztiválzenekar Mozart-produkciója is kiemelkedő: a Figaro házassága nemzetközi sztárok közreműködésével lesz hallható. 

Cecilia Bartoli, akit a Magyar Állami Operaház hívott meg a Májusünnepre, két estet ad a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben: az egyiken Handel áriákat énekel, a másikon Maria Malibran, a legendás Belcanto énekesnő alakját személyesíti meg. Januárban második alkalommal rendezik meg a fiatal muzsikusoknak bemutatkozási lehetőséget kínáló Jazz Showcase-t, amelyre fesztiválszervezőket, szakértőket hívnak meg. A könnyű és világzenei kínálatban ismét szerepel a Buena Vista Social Klub, Cesaria Evora, továbbá fellép a Belga, a Kaukázus, a Colorstar.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva