Hírek

2008.10.24. 11:11

Tagad a bombás kocsi sofőrje

A rendőrség kihallgatta annak a gépkocsinak a sofőrjét, amiben három ötliteres ballont, több gyújtószerkezetet és csőbombákat találtak csütörtökön a Nyugati téren. A férfi lakásában házkutatást is tartottak – mondta az országos rendőrfőkapitány a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

mti

A jármű sofőrje egyelőre mindent tagad, pedig a magyar férfi lakásában robbanószerkezetek előállításához szükséges felszereléseket és tervrajzokat is találtak – közölte Bencze József. Jelenleg azt vizsgálják, hogy a férfit terrorcselekmény előkészülete közben érték-e. A távirányítású gyújtóbombák, ha felrobbannak, 20-30 méteres körzetben pusztíthattak volna, így akár a Nyugati téri felüljárót is megrongálhatták volna.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője csütörtökön közölte, hogy három, időzítővel ellátott benzines gyújtóbombát találtak a rendőrök a felüljáró alatt egy személyautó csomagtartójában. Tafferner Éva tájékoztatása szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a BRFK akcióosztályának munkatársai vizsgáltak meg egy személyautót. A rendőrség késő este közleményben tudatta, hogy egy férfit, a gépkocsi vezetőjét, előállították robbanóanyaggal vagy robbanószerrel visszaélés miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva