Hírek

2008.10.26. 14:06

Talma kikapott Valenciában

Talmácsi az első rajtkockából indult ugyan, de egyre hátrébb csúszott a versenyen, amit végül motorhiba miatt fel is adott. Talmácsi így öszetettben bronzérmes lett

BAMA

Az élről induló Talmácsi Gábor (fotó) a rajt után is megtartotta első helyét a Valenciai Nagydíjon, de az első kör végén a célegyenesben Nicolas Terol és Simone Corsi is elment a magyar pilóta mellett, sőt csapattársa Sergio Gadea szintén megelőzte. A második körben aztán Mike Di Meglio és Stefan Bradl nyomását sem bírta Talma, így a hatodik pozícióba esett vissza. A harmadik körben Bradl "eldobta" a motorját és magával sodorta Gadeát is, ennek ellenére Talmácsi egyre hátrébb került, többen megelőzték a 2007-es világbajnokot.

A hatodik körben Talmácsinak sikerült elmennie Andrea Iannone, valamint Stevie Bonsey mellett is, és felküzdötte magát a hatodik helyre. Két körrel később azonban beütött a krach, a Bancaja Aspar Team magyar versenyzőjéne motorja végleg megadta magát, így számára befejődött a futam és vele a szezon is.

A Valenciai Nagydíj előtt még ketten voltak veszélyesek Talmácsi összetett második helyére, Bradl reményei a bukásával elszálltak, Corsi azonban megnyerte a versenyt és megszerezte az ezüstöt a világbajnok Di Meglio mögött. Talma így 2005-höz hasonlóan ismét bronzérmet szerzett a világbajnoki sorozatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva