Hírek

2008.10.31. 11:57

Termálvízzel fűtene Pécsvárad

Termálvízzel szeretné fűteni a város középületeit 2009 őszétől Pécsvárad önkormányzata, amely már megindította az ehhez szükséges engedélyeztetési eljárást

BAMA

Bíró Ferenc polgármester elmondta: a kútfúrási munkálatok is hamarosan megkezdődhetnek, felmérések szerint ugyanis a fedett tanuszoda mögötti területen, 1400-1600 méter mélységben lehetne fűtésre alkalmas hőfokú vizet találni.

Hozzátette, amennyiben sikerrel járnak, hőközpontot és vezetékrendszert építenek, a hálózathoz pedig a városházát, az iskolát, az idősek gondozási központját, s a tanuszodát is csatlakoztatják. A beruházás több százmillió forintba kerül, de megtérül, mert a baranyai város a gázt részben kiváltva jelentős energiát tudna spórolni.

Pécsvárad számára Bóly szolgál példaként, ahol a kisváros középületeit az idén októbertől látja el hőenergiával egy 1500 méter mély kútból feltörő 84 Celsius-fokos víz. Ezzel a korábbi fűtési költség 65-70 százalékát megtakarítják - olvasható a baranyai napilapban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva