Hírek

2008.10.27. 15:49

Tesztelték az öt játékvezetős rendszert

A héten Nyíregyházán és Tiszaújvárosban rendezett U19-es Európa-bajnoki selejtezőtorna túl azon, hogy Wilco van Buuren együttesének sikerrel vette az elitkörbe vezető akadályt, remek alkalmat szolgáltatott az UEFA számára, hogy kipróbálja az új – esetleges bevezetésre váró – öt játékvezetős rendszert.

BAMA

Marc Batta, az UEFA játékvezetői bizottságának befolyásos tagja nyolc napot töltött hazánkban azzal a céllal, hogy koordinálja az újítással kapcsolatos tevékenységet – olvasható az MLSZ hivatalos honlapján. „Roppant elégedetten távozom Magyarországról, hiszen elképzelni sem tudok ennél jobb körülményeket, mint amelyekkel Nyíregyházán és Tiszaújvárosban találkoztam. Egy U19-es tornán, miután nem professzionális klubrendezvény, elképzelhetőek apróbb szervezési nehézségek, de a magyar szövetség emberei kiváló munkát végeztek, így ideális körülmények között foglakozhattunk a játékvezetés kísérleti kérdéseivel. Nem kellett semmi másra koncentrálni, csak a munkánkra” – mondta az egykori remek játékvezető.

Azért is jó pontot kapott az labdarúgó szövetség, amiért ingyenes belépést biztosított a nézők számára. Az intézkedésnek köszönhetően több ezer szurkoló élőben figyelhette Nyíregyházán a játék mellett a játékvezetés újdonságait is. Az európai szövetség vezetőinek elégedettsége azért is fontos az MLSZ számára, mert a következő esztendőben hazánk - a kiemelkedően sikeres utánpótlás-szereplés jegyében – több mini torna szervezését is meg kívánja pályázni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva