Hírek

2008.10.11. 17:11

Tóth egyesben elődöntős, Póta kiesett

Póta Georginával ellentétben Tóth Krisztina sikerrel vette a negyeddöntőt egyesben a szentpétervári asztalitenisz Európa-bajnokságon, ezzel már biztosan érmet szerez.

mti

A viadal honlapja szerint a magyar klasszis – aki csapatban második lett, párosban pedig finalista, azaz minden számában dobogóra állhatott, illetve állhat Oroszországban –, a horvát Sandra Paovic ellen lépett asztalhoz a legjobb nyolc között. Az első két szett kiegyenlített küzdelem után a riválisé lett, ezután azonban Tóth a kezébe vette az irányítást és előbb kiegyenlített, majd magabiztos játékkal az ötödik és hatodik játszmát is begyűjtötte. Így készülhet a vasárnap délelőtti elődöntőre. Ott – magyar idő szerint 9:30-tól – az osztrák színekben szereplő Liu Jia lesz az ellenfele.

Legutóbb 2002-ben, a zágrábi Eb-n jutott be magyar versenyző ebben a számban a legjobb négy közé: Tóth akkor második lett, Bátorfi Csilla nyakába pedig a bronzérmet akasztották.

Női egyes, negyeddöntő:
Tóth – Paovic (horvát) 4:2 (-9, -9, 9, 9, 4, 6)
Paskauskiene (litván) – Póta 4:3 (11, -7, 9, 13, -6, -8, 7)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva