Hírek

2008.10.11. 10:18

Tóth és Póta is a negyeddöntőben

Tóth Krisztina és Póta Georgina is bejutott a legjobb nyolc közé egyesben a szentpétervári asztalitenisz Európa-bajnokságon.

mti

A viadal honlapja szerint előbbi a románok fiatal játékosával, Elizabeta Samarával nézett farkasszemet a nyolcaddöntőben és alaposan meg kellett dolgoznia a sikerérért. Az első szettet szoros csatában elvesztette, utána azonban az ő percei következtek és már úgy tűnt, simán hozza a találkozót (3:1-nél és 10:9-nél meccslabdája volt), riválisa azonban az utolsó pillanatban feltámadt és szépített. A hatodik játszmában fej-fej mellett haladtak a felek, majd 10:9-nél Tóthnak ismét lehetősége volt befejezni az összecsapást, s ezúttal élt is vele.

Póta a cseh Iveta Vacenovska ellen lépett asztalhoz, és bár ő is elbukta a nyitó játszmát, a folytatásban már átvette az irányítást, s végül magabiztosan nyert. Pótára litván, Tóthra pedig horvát ellenfél vár szombat délután, a legjobb négy közé kerülésért. A két magyar játékos – egymás oldalán – 13 órától a páros elődöntőjében is érdekelt. Rajtuk kívül nincs már magyar versenyben az Eb-n.

Póta – Vacenovska (cseh) 4:1 (-9, 7, 10, 14, 7)
Tóth – Samara (román) 4:2  (-10, 7, 8, 1, -10, 9)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva