Hírek

2008.10.16. 14:00

Ultramodern kutató-fejlesztő központ lesz Újpesten

Elektrotechnikai kutató-fejlesztő központ alapkövét rakták le szerdán Újpesten. A több mint kétmilliárd forintból épülő beruházás 7500 négyzetméterén irodák és műhelyek, 800 négyzetméterén konferencia- és oktatótermek lesznek. Az épületegyüttes 2010 tavaszán nyílik meg.

BAMA

Az újpesti Észak-pesti Ipari Parkban épülő elektronikai technológiai központ 70 százalékában a tervek szerint a központot létrehozó társaság kap helyet, a fennmaradó területre viszont elektrotechnikai kis- és középvállalatok (kkv) betelepülését várják. A létrejövő innovációs központban a kkv-k – az együttműködésben rejlő lehetőségeket is kihasználva – közösen tevékenykedhetnek s érhetnek el üzleti sikereket. A technológiai együttműködésen túl a piaci tapasztalatok, a kialakult nemzetközi kapcsolatrendszer kölcsönös kiaknázása, a kapacitások optimalizálása, az egymást segítő együttműködésben rejlő lehetőségek kihasználása garantálhatja, hogy az így létrejött tudásközpont sokkal több legyen, mint egy helyen lévő, független cégek csoportja.

Az új központ alapkövét a beruházó cégek vezetőivel együtt Molnár Károly, a kutatás-fejlesztésért felelős miniszter helyezte el az Észak-pesti Ipari Parkban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva