Hírek

2008.10.17. 15:03

Uzsorásokat csípett el az APEH

Uzsorások akadtak fenn a Dél-Alföldön az APEH hálóján: két esetben összesen 65 millió forintnyi adókülönbözetet tártak fel a revizorok

VGO

Az adóellenőröknek mindkét ellenőrzés során feltűnt, hogy az érintettek bankszámlájára több magánszemély fizet be rendszeresen különböző összeget. Ezek a magánszemélyek megerősítették, hogy kölcsönt kaptak az adóhatóság vizsgálata alatt álló emberektől, és a befizetett összegek a kölcsönök törlesztő részletei.

A vizsgálatok során kiderült, hogy mindkét uzsorás több ingatlanon is tulajdonjogot szerzett, és az ingatlanok értéke többszöröse a kölcsönnek. Az egyik érintett elismerte a kölcsönnyújtást, a másik nem nyilatkozott a befizetések jogcíméről. Ez utóbbi esetben arra is fény derült, hogy az uzsorás a kölcsön nyújtásakor aláíratott az ingatlan vételi jogáról egy szerződést, valamint egy nyilatkozatot arról, hogy az adós az ingatlan vételárát átvette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva