Hírek

2008.10.08. 14:04

Vádat emeltek a gyilkos kaposvári tinik ellen

A gimnazista fiúk bevallották, hogy egy hónappal előre eltervezték a gyilkosságot. Egy volt barátjukon akartak bosszút állni, amiért az túl nagyképű lett, és eltávolodott tőlük. Tizenöt évet is kaphatnak.

mti

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt a Somogy Megyei Főügyészség vádat emelt az ellen a két kaposvári középiskolás ellen, akik idén májusban Kaposvárott egy elhagyatott tónál brutálisan bántalmazták gimnáziumi osztálytársukat, majd az eszméletét vesztett fiút a tóba dobták.

A megyei főügyészség szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta: a vádlottak előzetes letartóztatásban várják a bírósági tárgyalást. A főügyészség a rendőrségtől kapott csaknem háromezer oldalas nyomozati anyag alapján készítette el a vádiratot. A rendőrségen tett vallomásuk szerint a 16 éves fiatalok azért ölték meg a nagyatádi fiút, mert korábbi barátjuk "eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük".

Az ügyészségi szóvivőtől kapott tájékoztatás szerint a vádlottak bűncselekmény elkövetése előtt körülbelül egy hónappal határozták el, hogy megölik az osztálytársukat. Két héttel a gyilkosság előtt felderítették a tó környékét, egy gödröt is előkészítettek a holttestnek, de az nem volt elég mély, ezért úgy határoztak, hogy a holttestre szigetelőszalaggal köveket rögzítenek és elrejtik a tóban. A szigetelőszalagot egy kitalált mesével a gyilkosság napján a későbbi áldozatukkal vetették meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva