Hírek

2008.10.14. 13:38

Változik a növekedési, inflációs és bérpálya

Változik a jövő évi költségvetéshez tartózó növekedési, inflációs és béralakulási mutató – jelentette be Gyurcsány Ferenc.

BAMA

Változik a jövő évi költségvetéshez tartózó növekedési, inflációs és béralakulási mutató – jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden az Országos Érdekegyeztetési Tanács (OÉT) tagjaival folytatott konzultáció utáni tájékoztatón, ahol a szombati nemzeti csúcs előkészítését vitatták.

A kormány most azzal számol, hogy a korábbinál kisebb növekedés kisebb inflációval jár együtt, miközben a bérjövedelmek az inflációval egyező mértékben emelkednek – jelezte Gyurcsány Ferenc. A kormányfő hangsúlyozta: „fontos, hogy egyezség jöjjön létre a nemzeti csúcson az azonnali lépésekről, majd a 2009. évről”.

A miniszterelnök közölte: az elfogadott betétvédelmi törvény nemcsak a lakossági betétekre nyújt garanciát 13 millió forintig, de a vállalkozói betétekre is.

A munkavállalókat képviselő Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a keddi találkozón „töröltük a bérbefagyasztás kifejezést a jövő évi bértárgyalások kapcsán”. Az OÉT pénteki ülésén folytatódnak a bértárgyalások. Ezt megerősítette Futó Péter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, aki szerint a tárgyalások három legfontosabb eleme a stabilitás, az összefogás és a bizalom.

A kormány hétfőn vonta vissza az adótörvények módosítására vonatkozó javaslatát. Szintén visszavették a költségvetési előterjesztést, a válság miatt ugyanis újra kell gondolni a büdzsét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva