Hírek

2008.10.18. 14:11

Varga: fiskális konszolidációra is szükség van

Az országnak hitelességre, fiskális konszolidációra és versenyképesség-javításra van szüksége - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szombaton a nemzeti csúcson.

mti

Varga Mihály kijelentette: fenntartják a korábbi javaslataikat, és örül annak, hogy ennek egy része a kormány javaslataiban is viszontlátható. De - mint mondta - ez nem elég a válság átvészeléséhez. Varga szerint új adó-, költségvetési törvényre van szükség. Hozzátette: közpénzügyi törvénycsomag is kellene, de nem olyan, mint amit a kormány beterjesztett, mert az a Fidesz költségvetési tanácsra vonatkozó javaslatát teljesen átírja.

Az ellenzéki párt javaslata arra vonatkozott, hogy a háromfős testület a jegybankelnök, a számvevőszék elnöke és a köztársasági elnök delegáltjaiból álljon. Ezzel szemben most azt látják, hogy a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke és az államfő delegáltjából állna a tanács. "Nem erről volt szó, a miniszterelnök nem ezt ígérte" - tette hozzá Varga Mihály.

mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva