Hírek

2008.10.10. 13:01

Vas János kilépett az MDF-frakcióból

Szili Katalin tudomásul vette, hogy Vas János – akit a Tisztelet Társasága jelölt a párt listájára – pénteken kilépett az MDF-frakcióból. Vas sok sikert kívánt az MDF-nek, ahogyan ez fordítva is megtörtént az MDF részéről még szerdán, a kenyértörés idején.

BAMA

Szili Katalin tudomásul vette, hogy Vas János kilépett az MDF parlamenti frakciójából. Erről a házelnök azt követően tájékoztatta a távirati irodát, hogy a képviselő ezt pénteken személyesen bejelentette neki. Az Országgyűlés elnöke elmondta: a házszabály szerint ezután a frakcióvezetőnek (Herényi Károlynak) kell megállapítania a képviselőcsoport feloszlását, legkésőbb 3 napon belül. Ha ezt nem teszi meg, akkor ezt a házelnök rögzíti - tette hozzá.

Mint arról az MNO elsőként beszámolt, kilépett az MDF-frakcióból Vas János, akit a Tisztelet Társasága (TT) jelölt a párt listájára. Ezt akkor megerősítette a lapnak Schmuck Andror, a TT ügyvivője. A képviselő Schmuck elmondása szerint pénteken délelőtt tíz órakor írásban tájékoztatta kilépéséről Herényi Károly. A Tisztelet Társasága időközben közleményben is megerősítette a kilépést, és egyben tudatták, hogy "Vas János a továbbiakban függetlenként képviseli a szépkorúak érdekeit". Mint írták, Vast döntésének meghozatalakor egyetlen szempont vezérelte: az őt delegáló szervezet és a szépkorúak érdekei.

Vas János az MDF-nek további sok sikert kíván, egyben köszöni, hogy 2 éven át értékes emberekkel kerülhetett munkakapcsolatba. Külön köszöni azt a sok támogatást, amit eddigi képviselői munkája során kapott az MDF tagjaitól. A Tisztelet Társasága üdvözli, korrekt és tisztességes döntésnek tartja Vas döntését - zárul a szervezet MNO-hoz eljuttatott közleménye.

Mivel a frakció létszáma tíz fő alá csökkent, a szabályok szerint megszűnik az MDF képviselőcsoportja.

Mint ismert, a társaság már szerdán jelezte: elutasítják az MDF 2010-es választási együttműködésre vonatkozó ajánlatát, egyben kezdeményezték az MDF-el kötött 2006-os választási megállapodás felbontását. A Tisztelet Társasága a továbbiakban önállóan kívánja képviselni a szépkorúak érdekeit - közölték. Az elnökség elfogadta az ügyvivői testület javaslatát, és felszólította Dr. Vas János országgyűlési képviselőt, hogy lépjen ki az MDF-frakcióból és függetlenként képviselje a szépkorúakat a Magyar Országgyűlésben. Vas János akkor egy hét gondolkodási időt kért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva