Hírek

2008.10.27. 14:03

Veres János: a magyar pénzügyi rendszer stabil

A magyar pénzügyi rendszer stabil, de ennek hosszú távú fenntartásához megfelelő háttérre van szükség - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

BAMA

Szükség van arra, hogy a magyar családok, vállalkozások folyamatos fizetőképessége biztosított legyen, ennek érdekében az eddig meghozott intézkedéseken túl további, stabil hátteret jelentő kapcsolatfelvételekre volt és van szükség a következő napokban is - mondta a politikus. A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által kezdeményezett keddi egyeztetésről azt mondta, az eddig folyamatokról, a megszületett megállapodásokról és a következő napok tárgyalásairól tájékoztatják a parlamenti pártokat.

Varga Mihály (Fidesz) és Hargitai János (KDNP) is azt mondta, meg kell vizsgálni, miért érinti a pénzügyi válság súlyosabban Magyarországot a környező országoknál. Dávid Ibolya (MDF) szerint a keddi egyeztetésnek az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ bocsánatkérésével kell kezdődnie a 2002-es 100 napos csomag miatt, mert ezért került az ország ilyen helyzetbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva