Hírek

2008.10.21. 14:51

Vujity Tvrtko lett az Oszama-vadász hangja

Hol az ördögben van Oszama bin Laden? – teszi fel a kérdést Morgan Spurlock, a nagy visszahangot vert Super Size Me alkotója új dokumentumfilmje címében. A rendező ismét merész kalandra vállalkozott, Vujity Tvrtko pedig arra, hogy a magyar hangja legyen.

europress

A Pulitzer-emlékdíjas újságíró, Vujity Tvrtko vállalta a felkérést, hogy Morgan Spurlock „magyar hangjaként” a film narrátora legyen. Bár a Pokoli történetek szerzője számos műfajban kipróbálta magát, ez élete első ilyen jellegű munkája.

A Hol az ördögben van Oszama bin Laden? című film apropóját az adja, hogy a rendező felesége gyermeket vár. Spurlock előre félti gyermekét a világtól, amelybe beleszületik, a terrorizmustól, ami mindennapos lett a világ számos pontján. Így szülői felelősségtudata arra sarkallja, hogy a magányos akcióhősök szerepébe bújva megkeresse a világ első számú közellenségét. Ahhoz, hogy megtalálja, meg kell ismernie nem csak Oszama bin Laden múltját, hanem azt a közeget is, ahonnan jön. Elutazik hát a Közel-Keletre, hogy a nyomára akadjon.

A rendező korábbi műve, a Sundance-díjas Super Size Me az amerikai gyorséttermekről rántotta le a leplet. Spurlock a saját bőrét nem kímélve mutatta be, mi történik azzal, aki 30 napig csak gyorséttermi ételeket fogyaszt. Filmje hatást gyakorolt a McDonalds üzletpolitikájára is. A Hol az ördögben van Oszama bin Laden? Október 23-án kerül a hazai mozikba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva