Hírek

2008.11.13. 08:00

A filmvilág hírei

A mai hírekből megtudhatják, mennyi pénzt hozott máris a Madagaszkár 2, hatással van-e a válság az Oscar-díjakra, miért kellet utóforgatást beiktatni a Transformers 2 munkáiba, és hogy mivel készül meglepni a mozinézőket Ali G.

europress

Még Indyt is leverte a Madagaszkár 2
Magyarországon és a tengerentúlon is a mozis toplista élére verekedte magát a Madagaszkár 2. A vidám állatsereglet történetét folytató animációs film idehaza az év legjobb hétvégi bevételét produkálta: a nézők 135,5 millió forintot hagytak a mozikasszákban. Ez 40 millióval több, mint az eddigi hazai csúcstartó, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága. A tengerentúlon 63,5 millió dollár az első heti bevétel, ami azt jelenti, hogy a film által termelt haszon már a jövő héten elérheti a 100 millió dollárt. (Madagascar: Escape 2 Africa – már a hazai mozikban!)
 
Árthat-e a válság az odafigyelős filmeknek?
Átrendezheti az Oscar-esélyesek listáját a globális pénzügyi válság – suttogják amerikai filmes berkekben. Amikor veszélyben az emberek megtakarítása meg a nyugdíja, ki ad szívesen azért tíz dollárt, hogy a filmvásznon is csak problémákkal találkozzon? A nézők vajon inkább azokat a filmeket fogják előnyben részesíteni, amelyek elrepítik őket a valóságból?

Reméljük, nem így lesz, és hogy például Kate Winslet, akit már ötször jelöltek Oscarra, ezúttal nem marad le az aranyszobrocskáról. Most A szabadság útjai című filmjéért érdemelheti ki a legrangosabb elismerést. A produkció érdekessége, hogy Winslet férje, Sam Mendes rendezte, a másik főszereplő pedig Leonardo DiCaprio, aki most játszik először újra Winslettel a Titanic óta. A szabadság útjai egy házaspárról szól, amely értelmet akar adni az életének – lehetőleg úgy, hogy közben a házasság se menjen tönkre. (Revolutionary Road – hazai bemutató: 2009. január 22.)
 
Transformers 2: utóforgatás az anyahajón 
Korai volt Michael Bay rendező múlt heti bejelentése, miszerint befejeződött a Transformers 2 élőszínészes jeleneteinek forgatása, és kezdődik a számítógépes munka. A stáb ugyanis visszatért a terepre, pontosabban a USS John C Stennis anyahajóra, és több napig forgatott. Az internetre fölkerült fotók szerint az utóforgatással a film végét akarják felturbózni, mivel a szereplőknek olyan sminkjük volt, mint akik már több csatán is túl vannak. (Transformers: Revenge of the Fallen – hazai bemutató: 2009. június)
 
Borat újra támad
Új támadást indít a rekeszizmok ellen Ali G., Borat, azaz Sacha Baron Cohen. Az angol komikus ezúttal nem világszerte ismert hősét kelti életre, hanem egy francia film amerikai remake-jében tér vissza – a  Dilisek vacsorája annak idején nálunk is nagy siker volt. Főhőse egy hihetetlenül idióta férfi, aki percek alatt képes tönkretenni bárki életét. (Dinner for Schmucks – várható hazai bemutató: 2010.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva