Hírek

2008.11.13. 10:00

A filmvilág hírei

A mai hírekben olvashatnak Cate Blanchett és Brad Pitt legújabb közös filmjéről, Benjamin Button különös életéről; Jennifer Aniston-ról; Ridley Scott-ról és a Hazugságok hálója című filmjéről, valamint A Quantum csendje egyik legfélelmetesebb jelenetéről.

BAMA

Bond lángol

Van, aki James Bondnál is erősebb. Michael Wilson-nak hívják: a világ legismertebb titkos ügynökével több mint negyven évvel ezelőtt került először kapcsolatba, amikor a jogi egyetem első éve utáni vakációban rendezőasszisztensként dolgozott a Goldfinger forgatásán. Most a Bondot gyártó cég, az Eon Productions ügyvezető igazgatója: ő, valamint producertársa és nővére, Barbara Broccoli gondoskodik róla, hogy a kém mindig fiatal és érdekes maradjon. – És ez azt jelenti, hogy a producer hozza a legfontosabb döntéseket a 007-es sorsának változásaival kapcsolatban. Ő érezte meg, hogy a Halj meg máskor után – bár nagyobb bevételt hozott, mint Pierce Brosnan bármely korábbi Bond-kalandja – valami egész másra van szükség; ő választotta ki Daniel Craig-et a szerepre, és ő döntött úgy, hogy a Casino Royal és a legújabb rész, A Quantum csendje (The Quantum Solace, hazai bemutató: november 13.) sokkal keményebb, gyorsabb és fordulatosabb lesz: már nem a laza angol humoré és játékosságé a főszerep benne.
– A Bond-filmek készítése egyszerre izgalmas és félelmetes – nyilatkozta a veterán producer. – De bármilyen nehéz is ezt a hatalmas gépezetet mozgásban tartani, a legnagyobb stressz mégis csak a forgatás.
A Quantum csendejé-ben az egyik jelenetben rengeteg tűz van: a forgatáson az égő házba senki nem mehetett be csak a szereplők, a tűzoltók, meg két védőruhás segédoperatőr. Mi kívülről figyeltünk: aztán egy hatalmas robbanás, és már a monitoron is csak a tűzfüggönyt láttuk… Nem hiszem, hogy az elmúlt negyven évben bármikor féltem volna ennyire. De utólag Daniel [Craig] is bevallotta: végigfutott a fejében, hogy ez lesz az utolsó Bond-filmje.

Fordulatok hálója

Egy filmrendező pályáján nincs fontosabb a tapasztalatnál. Ridley Scott a legendás Szárnyas fejvadász óta külön figyelmet szentel annak, hogy főszereplőinek megmagyarázza a film befejezését.
– A Hazugságok hálója (Body of Lies, hazai bemutató: november 27.) még épp csak előkészítés alatt volt, amikor én meghívtam a két főszereplőt, Russell Crowe-t és Leonardo DiCaprio-t egy hosszú vacsorára, hogy alaposan végigbeszéljük a történet fordulatait, és pontosan elmagyarázzam nekik a befejezést – nyilatkozta a legendás rendező. –- A szárnyas fejvadász-ban ezt elmulasztottam, és Harrison Ford azóta se hiszi el nekem, hogy ő is replikánst, vagyis robotot játszott, nem embert. Úgyhogy most már figyelek az ilyesmire. És a Hazugságok hálója úgyis tele van fordulattal: hülye érzés volna, ha végül kiderülne, hogy mondjuk Leo végig nem tudta, kinek is dolgozott az ügynök, akit játszott.

Cate Blanchett arcának különös élete

Mi lenne, ha egy csecsemő aggastyánként születne, és élete során fokozatosan fiatalodna vissza? Brad Pitt és Cate Blanchett már tudja a választ, mert befejeződött új közös filmjük a Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, hazai bemutató: 2009. február) forgatása. David Fincher minden rendezésében a meghökkentőt keresi: most a maszkmesterek kamasznak és aggastyánnak is átalakíthatták a két sztárt – minden színész minden életkorát saját maga alakítja; Cate Blanchett például 17-től 81 éves koráig játssza el annak a nőnek a történetét, aki csupán egy évig lehetett egyidős szerelmével.
A riporterek természetesen arról kérdezték a gyönyörű, vörös hajú színésznőt, hogy milyen érzés volt szembenézni dédnagymama önmagával.
– Érdekes volt – felelte Blanchett –, de csöppet sem megrázó. Tudom, hogy sosem fogok úgy kinézni, mint az öregmaszkban. Ragaszkodom a mostani arcomhoz: de ne féljenek, nem a botox-ban hiszek, hanem a génjeimben.

Aniston és a nagycsalád?

A hír talán nem igaz, de mivel sűrűn cáfolják, könnyen lehet, hogy mégsem csak pletyka. Több képes magazin is címlapján röpítette világgá a hírt, hogy Jennifer Aniston terhes – sőt, egyes állítások szerint ikreket vár barátjától (akivel többször is szakított már), John Mayer rockzenésztől. Aniston korábban már nyilatkozta, hogy negyvenéves kora előtt mindenképp anya szeretne lenni, és mivel februárban múlt 39, valóban iparkodnia kell, ha be akarja tartani a szavát.
Még szerencse, hogy nyáron forgatott romantikus vígjátékában Jennifer Aniston begyakorolhatta az anyaságot: új romantikus vígjátékában, melynek címe Marley meg én (Marley & Me, hazai bemutató: 2009. március) legalább annyit vívódik a párjával, mint az életben, de végül megérkezik a trónörökös. Igaz, a filmben Owen Wilson a színésznő partnere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva