Hírek

2008.11.06. 15:00

A hátrányos helyzetű térségeket katasztrófa fenyegeti

A pénzügyi válság miatt foglalkoztatási katasztrófahelyzet fenyegeti a munkanélküliséggel leginkább sújtott térségeket, ha nem kapnak külön forrást nehézségeik kezelésére – mondta Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön Nyíregyházán.

mti

A politikus véleményének alátámasztására a szabolcsi munkaerő-piaci helyzetet ismertette: a térségben az elmúlt hat évben nemhogy csökkent volna, de tartósan havi ötvenezer fölé nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma. A pénzügyi válság okozta recesszió miatt szerinte még tovább, akár az elviselhetetlenségig nőhet a munkanélküliek tábora. A hivatalos adatok szerint 22 százalékos az álláskeresők aránya a Nyírségben, ami azt jelenti, hogy minden negyedik-ötödik munkavállaló elhelyezkedési gondokkal küzd, s közöttük most 6600 pályakezdő fiatal is első munkahelyére vár.

Czomba szerint a kialakult pénzügyi válság miatt nemcsak a vállalkozásoknál várható jelentős leépítés a térségben, hanem az önkormányzatoknál, a körjegyzőségeknél, az általuk alapított cégeknél, intézményeknél, sőt a kistérségi társulásoknál is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva