Hírek

2008.11.06. 12:08

A kijózanodás időszakáról beszélt Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc szerint a politikában el kell, hogy jöjjön a kijózanodás időszaka: új eszmékre és új gondolkodásra van szükség, aminek a középpontjában egy sokkal átfogóbb, újrafogalmazott nemzeti felelősségben való közös osztozásnak kell állnia.

mti

A miniszterelnök az Idősügyi Tanács ülésén csütörtökön azt mondta: Magyarország mostani gazdasági helyzetéért kétharmad részben a nemzetközi pénzügyi válság a felelős, egyharmad részben pedig az, hogy az elmúlt tíz évben a megengedhetőnél jóval több erőt és energiát fordítottak a rivalizálásra a politikai erők. Ez folyamatosan olyan irányba tolja a kormányon lévőket, ami egyre több terhet rak az államra, s az egy ponton túl már nem képes ezeket viselni – indokolta a kijózanodás szükségességét a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc felelősségteljesnek nevezte, ahogyan a nyugdíjasok reagáltak az őket érintő megvonások hírére és megköszönte ezt nekik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva