Hírek

2008.11.28. 14:25

A magyar kormány továbbra is várja a szlovákok magyarázatát

Draskovics bízik abban, hogy magyarázatot kap a dunaszerdahelyi rendőri fellépésre.

BAMA

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint nem elsősorban hivatalos levelekkel, hanem "egyenes beszéddel" kell rendezni a dunaszerdahelyi futballmeccsen történt durva rendőri fellépés nyomán kialakult vitát a két ország között. Draskovics Tibor pénteken Budapesten újságírók előtt azt mondta: még mindig bízik abban, hogy megfelelő magyarázatot kapnak a történtekre.

A szakminiszter úgy fogalmazott, nagy örömmel fogadta, de nagy csalódással olvasta szlovák kollégája levelét. Mint mondta, örült, hogy választ kapott, ám csalódást keltőnek mondta, hogy továbbra sem kapott magyarázatot arra az alapkérdésre: "mi indokolta a szlovák rendőrség meglehetősen durva fellépését Dunaszerdahelyen?".

Emlékeztetett arra, hogy közvetlenül a meccs után a szlovák rendőrségtől tájékoztatást kértek, és ekkor partnereik "jól megragadható videofelvételes bizonyítékokat ígértek".

Draskovics Tibor szerint "ha ilyen ígéret elhangzott, akkor nyilván vannak ilyen videofelvételek", és ezeket látva "a magyar közvélemény megnyugodna". Hozzátette: ha a felvételeket nem kapják meg, akkor "marad a gyanú, hogy itt valami érthetetlen hiba történt, akkor erre pedig magyarázatot kell adni".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva