Hírek

2008.11.01. 16:58

A Slovan nyerte a botrányrangadót

A vendégek 4-0-ás győzelmével végződött a Dunajska Streda – Slovan Bratislava szlovák bajnoki labdarúgó-mérkőzés, ami rendbontás miatt negyedórára félbeszakadt.

mti

A DAC – Slovan a szlovák bajnokság egyik legnagyobb rangadója, ennek megfelelően tízezer néző várta a csapatokat. Békés szurkolásra nem lehetett számítani, mivel internetes fórumokon már napokkal korábban elterjedt, hogy a pozsonyi ultrákat cseh és lengyel szurkolók „segítik” majd, Magyarországról pedig több klub – így a Ferencváros – drukkerei (mintegy ezren) utaznak el Dunaszerdahelyre a házigazdákat támogatandó. Rendbontásokra már a mérkőzés előtt sor került, a rendőrség több Slovan- és DAC-drukkert állított elő. A stadionban több helyen lehetett látni magyar zászlókat, s a Nagy-Magyarországot ábrázoló drapériát.

A két csapat utoljára 1999-ben találkozott egymással, akkor a Slovan 3-0-ra diadalmaskodott. Az összecsapás esélyese ezúttal is a pozsonyi alakulat volt, amely a második helyen állt a forduló előtt, és utolsó hét mérkőzésén veretlen maradt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva