Hírek

2008.11.10. 09:25

A szélsőségeseket és az MKP-t teszi felelőssé Kubis

A magyar szélsőségeseket és a Magyar Koalíció Pártját okolja az egyre romló magyar–szlovák-viszonyért a szlovák külügyminiszter.

mr

Ján Kubis ugyanakkor egy tévévitában kijelentette: itt az ideje, hogy Budapesttel elkezdjék keresni a kiutat. A pozsonyi diplomácia vezetője és az ellenzéki kereszténydemokrata mozgalom elnöke egyaránt azt hangsúlyozta, hogy komoly felelősség terheli az MKP-t, amiért a szélsőséges magyar csoportok pártjára áll. Ján Kubis azt várja a magyar kormánytól, hogy határozottabban ítélje el az eddigi eseményeket, és szükségesnek tartja, hogy ezt a szlovák parlament minden pártja – közös nyilatkozatban – szintén tegye meg.

Elállják az utat a jobbikosok és a gárdisták

Félpályás útlezárással tiltakozik több szlovák–magyar-határátkelőhely magyarországi oldalán a Jobbik és a Magyar Gárda, amiért a szlovákiai Királyhelmecen előállították a Nemzeti Őrsereg nevű magyar csoport 28 tagját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva