Hírek

2008.11.07. 08:01

A világ leggazdagabb emberével is tárgyal Obama

Gazdasági tanácsadóival tárgyal pénteken az Egyesült Államok három napja megválasztott elnöke és leendő alelnöke.

mr

Barack Obama és Joe Biden többek között a világ leggazdagabb emberével, Warren Buffettel is találkozik. Ő már korábban is Obama egyik fő támogatójának számított. Hírügynökségi értesülések szerint a találkozó egyik célja, hogy megtalálják az új kormány vezető pénzügyi szakembereit, köztük a pénzügyminisztert. A poszt egyik esélyese a 47 éves Timothy Geithner, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke.

Az új amerikai elnök kormányának első tagja egyébként Rahm Emanuel. Illinois állam demokrata párti kongresszusi képviselője ugyanis elfogadta Obama felkérését a Fehér Ház kabinetfőnöki posztjára. A 49 éves Rahm Emanuel a leendő elnök közeli barátja Chicagóból. Korábban Bill Clinton elnök tanácsadója volt, majd befektetési bankárként dolgozott, szoros kapcsolatok fűzik a Wall Streethez.

A Fehér Ház kabinetfőnöki posztját sokan a második legerősebb kormányzati posztnak tartják Washingtonban. Az elnök legközvetlenebb tanácsadói közé tartozik. Ő irányítja az elnöki tanácsadók több száz fős csapatát és ő az adminisztráció tévés arca.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva