Hírek

2008.11.18. 13:34

Antik hangszerek akadtak fenn a vámon

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai ellenőriztek egy 40 éves kínai férfit, aki egy kínai légitársaság járatával Budapestről Pekingbe szándékozott volna utazni. Az ellenőrzés során a kézicsomagból előkerült két antik jellegű hegedű, és két antik jellegű brácsa. Ezt követően a vámosok átvizsgálták a férfi feladott poggyászát is, melyből további hat, szintén antiknak látszó hegedű került elő.

BAMA

Az ellenőrzés során közreműködő szakértő megállapította, hogy az utasnál talált hangszerek közül három hegedű a kulturális javak körébe sorolandó és azok Magyarországról történő kivitele a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélyéhez kötött, azonban a kínai utas ilyen engedéllyel nem rendelkezett. A vámhatóság az előzetes szakvélemény szerint több millió forint értékű antik hegedűket lefoglalta és visszaélés kulturális javakkal bűntett alapos gyanúja miatt eljárást indított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva