Hírek

2008.11.03. 16:30

Bábszínészből lett sorselemző

Már 28 éve él nálunk, bábszínészként kezdte, majd átváltott a sorselemzésre. Joshi Bharatnak most délutáni műsora van, s állítja: amit csinál, egyedi és nem hasonlít senkihez.

Dián Tamás

– Sokan szólítják Józsinak?

– Amióta műsorom van a televízióban, egyre kevesebben. Korábban előfordult, hogy egyeseknek Józsi barát, vagy Józsi atya voltam, de ez nem zavart.

– Mióta él Magyarországon?

– Huszonnyolc éve. Indiában színész, illetve asszisztens voltam a televízióban, majd miután ide költöztem, tizenhárom évig bábszínészként dolgoztam. Utána, 1993-tól lettem sorselemző. Számmisztikával, tarot kártyával, tenyérelemzéssel segítek a hozzám fordulókon.

– A képernyőn emberi sorsokat elemez. Van ehhez valamilyen végzettsége?

– A családunk több generációra visszamenőleg sorselemzéssel foglalkozik. Engem ez eleinte nem érdekelt, mivel számomra mindig is a színház volt a nagy szerelem, de amikor az életemben vége lett a bábozásnak, én is követni kezdtem ezt az utat. A felmenőim tapasztalata segít ebben.

– Amerikában van egy ugyanolyan műsor, mint az öné, Dr. Phil címmel...

– Ne is folytassa! Amit én csinálok, az teljesen egyedi. A tengerentúli modell nálunk nem működne. A magyarok lelke ugyanis teljesen más. Tudom, miről beszélek, mivel megnéztem Dr. Phil néhány adását. Neki hatalmas pszichológiai intézményei vannak. Nálunk erről szó sincs, de talán jobb is így. Én a lélekre koncentrálok.

Joshi Bharat

Született: 1955. július 31-én.

Iskolái: Közgazdasági Egyetem Indiában (1976), Bábszínészképző (1984)

Pályája: A Magyar Állami Bábszínház színésze 1980-93 között, azóta sorselemző. A TV2-n 2008-ban kezdődött műsora.

– Ennek ellenére azért van, aki azt mondja: az ön műsora valójában egy lelkizős Mónika Show.

– Ez nem igaz. Én sose mértem magam senkihez, csakis magamnak akarok megfelelni. Arról már nem is szólva, hogy nem kezelem sablonosan az embereket és nem dolgozom hatásvadász módszerekkel.

– Miért, a kereskedelmi televíziózás nem így működik?

– Nem feltétlenül. Becsülöm annyira az embereket, hogy azt feltételezzem: nem csak az érdekli őket, ha a képernyőn szereplők ütik-vágják egymást. A nézettségi adatok szerint az is érdekes, ha csöndesen megbeszélünk bizonyos helyzeteket, s utána útravalót adok a vendégeimnek. A megoldást ugyanis nem én jelentem: azt mindenkinek magában kell felfedeznie.

– Érdekes, Csernus Imre is hasonlókat mond. Ismeri a pszichiátert?

– Csak futólag. De ennyi erővel Krisnához is hasonlíthatna, hiszen ő is hasonló tanokat hirdetett. Egyébként nincs azzal semmi baj, ha emberek azonos dolgokat mondanak. Lehet, hogy rokon lelkek vagyunk.

Iskolái: Közgazdasági Egyetem Indiában (1976), Bábszínészképző (1984)

Pályája: A Magyar Állami Bábszínház színésze 1980-93 között, azóta sorselemző. A TV2-n 2008-ban kezdődött műsora. joshi „Nem kezelem sablonosan az embereket és nem dolgozom hatásvadász módszerekkel.” -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva