Hírek

2008.11.13. 10:57

Baráth Etele: az uniós források segíthetnek

Az európai uniós források segíthetnek a pénzügyi válságból való kilábalásból - jelentette ki Baráth Etele, a gazdasági bizottság szocialista tagja csütörtökön Budapesten, a gazdasági csúcson.

mti

A kormány a gyors pénzügyi válságkezelést követően olyan gazdaságélénkítő csomagot tett le az asztalra, amely hozhatja azt az  eredményt, amit várunk tőle - fogalmazott. Javasolta a környezetgazdálkodás, valamint a szociális  foglalkoztatás, a közmunka szempontjainak beemelését válságkezelési  csomagba.

Baráth Etele felhívta a figyelmet arra, hogy az első fejlesztési  terv közel 100 százalékosan megvalósult, és az új tervben megindult  fejlesztések „minden ellenkező hírrel szemben” alapvetően  vállalkozáspártiak voltak. A politikus a bizalomépítés érdekében  fontos elemnek nevezte az uniós forrásokat, amelyek segíthetnek a  válságból való kilábalásból. Kitért arra, hogy a bankok az építkezési vállalkozások esetében  sokkal nagyobb fedezetigazolást és garanciát igényelnek, mint máshol Európában, de ha az önkormányzatok és az állam segítené, hogy ez kevesebb legyen, akkor növekedést eredményezne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva