Hírek

2008.11.11. 05:20

Belépő vérnyomásméréssel

Amikor Erős Antónia létrehozta az Egy Csepp Figyelem Alapítványt, sokan azt hitték, ez is csak egy a sorban. Azóta a híradós országos üggyé tette a diabétesz elleni küzdelmet. Sikeréről most vasárnap is meggyőződhetünk.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Erős Antónia: számomra minden díjnál többet ér, hogy ma már 700 patikában látható a helyszíni vércukor- és vérnyomásmérést jelző narancssárga felkiáltójel
[/caption]– Az ön alapítványa nemrég kihirdette: keresik az ország legegészségesebb hírességét. Megtalálták már?
– Nem, a verseny még zajlik. Ma reggel például az egyik kereskedelmi rádió műsorvezetőinek mértük meg a vérnyomását, vércukor- és koleszterinszintjét, testösszetételét és széndioxid-kibocsátását. Persze, tisztában vagyunk azzal, hogy egészségügyi eredményeket versenyeztetni szinte lehetetlen. Ám figyelembe vesszük a résztvevők életmódját is, s a végén az összesített adatok alapján hirdetünk eredményt. No persze nem kell valami komoly dologra gondolni: a jövő év elején esedékes díjátadó inkább csak jelképes lesz, igazi célja pedig a figyelem felhívása.

– Akárcsak a november 16-án rendezett Egy Csepp Világnapnak a SYMA csarnokban. Ott mi lesz a program?
– Immáron harmadik alkalommal próbáljuk összekötni az egészségvédelmet és a szórakozást egy jókedvű családi nap keretein belül. Nem kérünk pénzt sem a belépőért, sem pedig a szűrésekért, a „beugró” mindenki számára egy ingyenes vérnyomásmérés. A rendezvényen mindenki képet kaphat saját egészségi állapotáról, miközben olyan sztárok műsorát hallhatja, mint a Grovehouse, Sugarloaf, Fiesta, Szandi, Gryllus Vilmos, illetve Csonka András. Ráadásul óránként hat görögországi utazást is kisorsolunk a résztvevők között. Bízom benne, hogy az érdeklődők megtöltik a tízezres csarnokot.

– Ön nemrég a köztársasági arany érdemkereszt kitüntetését kapta meg egészségnevelő munkájáért. Melyik az értékesebb: ha híradósként kap elismerést, vagy ha a közösségi munkájáért?
– Számomra mindegyik fontos, ebben nincs rangsor. Az állami kitüntetés talán annyiban más, hogy azt nem csak én kaptam, mindenkinek a munkája benne van, aki segít az üzeneteinket eljuttatni a tömegekhez. Számomra egyébként minden díjnál többet ér, hogy ma már 700 patikában látható a helyszíni vércukor- és vérnyomásmérést jelző narancssárga felkiáltójel, s sok helyen elindult a koleszterinszint-mérés is. Az idejében felismert betegségekről szóló köszönőlevelek pedig nap mint nap azt igazolják, hogy van értelme a munkánknak.

Névjegy

Született: 1970. október 2-án.

Iskolái: Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskola (1989-92), ELTE Média Szak (1995), Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar PR-szak.

Pályája: Kaposvári Városi Televízió (1993-95), Pécsi Körzeti Televízió (1995-98), 1998-tól az RTL Klub munkatársa.

Elismerései: Legkedveltebb műsorvezető (2005, 2006, 2007), Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt (2008)

Iskolái: Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskola (1989-92), ELTE Média Szak (1995), Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar PR-szak.

Pályája: Kaposvári Városi Televízió (1993-95), Pécsi Körzeti Televízió (1995-98), 1998-tól az RTL Klub munkatársa.

Elismerései: Legkedveltebb műsorvezető (2005, 2006, 2007), Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt (2008) Erős Antónia: számomra minden díjnál többet ér, hogy ma már 700 patikában látható a helyszíni vércukor- és vérnyomásmérést jelző narancssárga felkiáltójel Erős Antónia -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva