Hírek

2008.11.26. 12:42

Biros Európa legjobbja

Biros Péter lett Európa legjobb vízilabdázója 2008-ban – közölte a Budapesten készülő LEN Magazine még nyomdában levő, legfrissebb számára hivatkozva a magyar férfiválogatott hivatalos honlapja, a vlv.hu.

mti

A háromszoros olimpiai bajnok pólós a kontinentális szövetség (LEN) tagországainak szavazatai alapján elsöprő fölénnyel végzett az élen a szerb Vladimir Vujasinovic és a montenegrói Nikola Janovic előtt. Kemény Dénes legénységének húzóembere a nyári, malagai Európa-bajnokságon a rendezvényre akkreditált újságírók szavazatai alapján a torna legértékesebb játékosa (MVP) lett.  Ugyancsak elismerték a pekingi ötkarikás játékokon nyújtott teljesítményét: Varga Dániellel együtt beválasztották az olimpia All Star-csapatába. A LEN tavaly voksoltatott először, akkor a horvát Miho Boskovic nyert, legjobb magyarként Kásás Tamás harmadik lett.

A honlap értesülése szerint a vízilabdázónőknél Valkai Ágnest idén csak az a holland Danielle de Bruijn előzte meg, aki a pekingi olimpia döntőjében hét gólt lőtt az amerikaiaknak.

"Hab a tortán"

„Természetesen ez a siker mit sem érne, ha nem nyertünk volna aranyérmet Pekingben. Így szinte hab a tortán. Nagyon jó érzés, hogy elismerik ezzel is az erőfeszítéseket, nemcsak az enyémet, hanem a csapatét, hiszen ez a siker is közös, nélkülük nem ment volna” – nyilatkozta Biros Péter, a ZF-Eger kiválósága.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva