Hírek

2008.11.30. 13:59

Biztosítóváltás: félidőben a kampány

Vasárnap éjfélig lehet felmondani az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokat (kgfb). Az átszerződésre, illetve újra kötésre ugyanis csak azoknak van lehetőségük, akik a korábbi szerződésük felmondását írásban jelzik a biztosítótársaságuknak.

ÁNT

Megéri váltani!

A Netrisk.hu portálon eddig kötött szerződések alapján a biztosítók közötti erősorrend csak arányaiban változott: valamelyest csökkent az Allianz, míg nőtt a Genertel és a KÖBE részesedése. Az új szerződések 30 százalékát változatlanul az Allianzhoz kötik. A díjkalkulációk alapján a legtöbb autósnak megéri kötelezőt váltani: átlagosan tízből nyolcan találnak a jelenleginél jobb ajánlatot.

Noha a legtöbb tájékoztató november 30-át jelöli meg az utolsó dátumként, valójában december elsején éjfélig fogadják a nyilatkozatokat a társaságot – tudtuk meg Haraszti Zsolttól, a Netrisk.hu biztosítási portál ügyvezetőjétől. „A biztosítási évforduló az év utolsó napja. A jogszabály szerint az azt megelőző harmincadik napig kell nyilatkoznia az ügyfeleknek – mondta el kérdésünkre Haraszti Zsolt. – Ez december elseje, vagyis vasárnap, vagy hétfőn még van lehetőség a váltásra.”

A felmondó nyilatkozat csak akkor érvényes, ha írásban kapja meg a biztosító. Ez lehet fax, vagy személyesen eljuttatott levél, hiszen a postai küldemény már nem érkezhet meg a határidő lejárta előtt. Az elektronikus levél nem felel meg a törvényi szabályok szerint. Akik nem nyilatkoznak, azokkal automatikusan szerződést hosszabbítanak a társaságok. Ez hátrányt jelenthet, hiszen a felmondott, majd ugyanannál a társaságnál újrakötött szerződés is kedvezményt jelent az ügyfeleknek.

ÁNT Megéri váltani! A Netrisk.hu portálon eddig kötött szerződések alapján a biztosítók közötti erősorrend csak arányaiban változott: valamelyest csökkent az Allianz, míg nőtt a Genertel és a KÖBE részesedése. Az új szerződések 30 százalékát változatlanul az Allianzhoz kötik. A díjkalkulációk alapján a legtöbb autósnak megéri kötelezőt váltani: átlagosan tízből nyolcan találnak a jelenleginél jobb ajánlatot. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva