Hírek

2008.11.16. 08:00

Bomba üzlet a tökéletes világ ígérete

A tinédzser lányok megőrülnek érte, az apák fanyalognak. A kasszasiker azonban tagadhatatlan: a High School Musical az év egyik legsikeresebb mozis vállalkozása.

Dián Tamás

Az amerikai High School Musical harmadik epizódja sokkal több, mint egy sikeres zenés mozifilm. A legtalálóbb műfaji besorolás talán az „őrület” lehetne, hiszen olyasféle rajongásra ebben az évezredben még nemigen volt példa, mint amit Zac Efron, Vanessa Hudgens és a többi, éneklő, táncoló középiskolást alakító tiniszínész kiváltott a mai tizenéves korosztályból. A film már a nyitó hétvégén tarolt: Amerikában 42 millió dollárt kaszált, amely mellett az eddig abszolút csúcstartónak kikiáltott Mamma Mia! 27,8 milliós bevétele csupán gyenge próbálkozásnak tűnik. A film a magyar fiataloknak is bejött, hiszen a debütáló hétvégén több mint 86 ezren látták nálunk.

A HSM 3 ma igazi bomba üzlet: nincs olyan termék, vagy műsor, amit a szereplők képével ne lehetne eladni. Nem csoda, hogy a producerek már a negyedik epizódot tervezik: már a mostani filmben előrelátóan szerepeltették azokat a fiatalokat, akik az időközben „kiöregedett” főszereplőket a következő részekben váltani fogják. Azok a tinédzserek pedig, akik úgy érzik, addig már nem bírják ki, lelkesen vásárolhatják a High School Musical pólókat, újságokat, könyveket. Még olyan műsor is indult az egyik televíziós csatornán, ahol kizárólag a filmben látható táncok koreográfiáját tanítják a nézőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva