Hírek

2008.11.11. 14:50

Cáfolja az MLSZ, hogy Kamerunnal játszanánk júniusban

A legkülönfélébb, és teljesen megalapozatlan híresztelések láttak napvilágot arról, hogy jövő júniusban barátságos meccset játszik válogatottunk, a FIFA világranglistáján az előkelő 12. helyet elfoglaló Kamerun együttese ellen – reagált a Magyar Labdarúgó Szövetség a magyar sajtóban keringő hírre.

BAMA

Az igaz – olvasható a szövetség hivatalos honlapján –, hogy javában folyik az ellenfélkeresés a június 6-i és 10-i FIFA-napokra, amikor a mieink szabadnaposak a vb-selejtezők sorozatában, s ez ügyben előrehaladott tárgyalások is zajlanak, de biztosra vehető: minden ellenkező állítással szemben ekkor nem az afrikai élcsapattal szemben lép pályára Erwin Koeman legénysége! Az ok kifejezetten prózai: Kamerun június 6-án Marokkót fogadja világbajnoki kvalifikációs mérkőzésen. Szakértői vélemények szerint kizárt, hogy négy nappal később budapesti fellépést vállaljon!

Az MLSZ illetékesei határozottan állítják, hogy a kameruni szövetség részéről semmiféle hivatalos megkeresés nem érkezett Budapestre az esetleges vendégszereplésről, csupán egy Svájcban élő magyar származású menedzser küldött képviseletükben érdeklődő levelet. A reagálás erre már direktben a kameruni szövetséghez ment, egyértelműen jelezve, hogy mi a júniusi időpontokra szeretnénk ellenfeleket találni. A FIFA októberi világranglistáján a kameruni válogatott a 12., a  magyar együttes pedig a 62. helyen áll. A novemberi listát szerdán  teszi közzé a nemzetközi szövetség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva