Hírek

2008.11.29. 06:24

Csókot akartak lopni tőle

Sármosan őszülő negyvenes a Jóban Rosszban Pongrácz doktora, civilben Gazdag Tibor. Azt kevesebben tudják róla, hogy a világot jelentő deszkákon is sokoldalú és sikeres színész.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Gazdag Tibor: amikor meglátnak, összesúgnek, de aztán a színpadon is hamar elfogadnak
[/caption]– A tévésorozatban szerepel olyan kollégája, aki feladta a színpadot a forgatásért. Ön hogyan egyezteti össze a két feladatot?
– Számomra ez elsősorban szervezési kérdés. A tévé és a színház között néha nehéz egyeztetni, de megoldható. Szakmai szempontból mindkettő egyaránt színészi munka. A „végterméket” nem én határozom meg, a feladatot viszont a legjobb tudásom szerint teljesítem.

 

– A színházlátogatók nem azonosítják Pongrácz doktorral?
– Amikor meglátnak, összesúgnek, de aztán a színpadon is hamar elfogadnak. Ilyesmi egyébként mindig volt, amióta a filmipar létezik. Jávor Pált is bizonyára azonosították a filmszerepeivel, vagy Zenthe Ferencet a Tenkes kapitányával. Korunknak a szappanopera az egyik fő műfaja. Ezekből ismeri meg egy egész ország a színészeket.

– Féltékenyek önre a kollégái, amiért a mai bizonytalan világban ilyen bebetonozott szerepe van?
– Véglegesen semmi sem biztos. Ami pedig az irigységet illeti, nem mondom, hogy nem láttam némelyek szemében felvillanni. De nyíltan senkivel nem volt miatta konfliktusom. Emlékezetes egyébként, amikor elindult a sorozat, a szakma 70-80 százaléka megjelent a válogatáson.

– Színházi szerepeit elnézve ön láthatóan nagyon sokoldalú. Komédia, tragédia, rockopera, musical – bármi jöhet. Hogyan csinálja?
– Sőt, egyszer Hamlet is voltam, még Miskolcon. Szerencsés az alkatom, könnyen alkalmazkodom a különböző műfajokhoz, és a zenéhez szintén van érzékem. Engem már húszévesen is sok mindenre lehetett használni. A vidéki színházakban ráadásul sokfélét kell játszani, hiszen a bérletrendszer révén sokfajta előadás van.

– Ön a sármosan őszülő negyvenes férfi megtestesítője. Nem támadják le időnként a női rajongók?
– Nap, mint nap kapok leveleket, kérnek tőlem autogramot. Ez nagyon jólesik. Jópofa eset volt, amikor egy táncos szórakozóhelyen az idős vécés néni megpróbált csókot lopni. Habár nem sikerült neki, azóta ingyen mehetek a mosdóba.

Gazdag Tibor színművész

SZÜLETETT: 1964. október 15.

PÁLYA: pályakezdő a budapesti Katona József Színházban; játszik Miskolcon, Veszprémben, nyáron Szigligeten, Esztergomban; tévéfilmek, mozifilmek szereplője, zeneszerzője (pl. Linda, Citromdisznó, Vattatyúk)

JELENLEGI MUNKÁI: Pongrácz doktor (Jóban Rosszban), Koppány (István, a király; Magyar Színház), Zorán-dalok (Veszpémi Petőfi Színház)

PÁLYA: pályakezdő a budapesti Katona József Színházban; játszik Miskolcon, Veszprémben, nyáron Szigligeten, Esztergomban; tévéfilmek, mozifilmek szereplője, zeneszerzője (pl. Linda, Citromdisznó, Vattatyúk)

JELENLEGI MUNKÁI: Pongrácz doktor (Jóban Rosszban), Koppány (István, a király; Magyar Színház), Zorán-dalok (Veszpémi Petőfi Színház) Gazdag Tibor: amikor meglátnak, összesúgnek, de aztán a színpadon is hamar elfogadnak Gazdag Tibor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva