Hírek

2008.11.03. 15:11

Diákok buszbalesete – részletek

Egy 17 éves fiú meghalt, további harminc fiatal megsérült hétfő reggel, amikor egy autóbusz összeütközött egy téglát szállító pótkocsis nyerges vontatóval Tiszafürednél – közölték a helyszínen a hatóságok. A sűrű ködben a látási viszonyok rendkívül korlátozottak voltak.

mti

Egy 17 éves tiszaigari tanuló halt meg a 34-es főúton, Tiszafüred előtt történt balesetben. Egy ember életveszélyes, 14 súlyos, 15 könnyű sérülést szenvedett – mondta Szabó Zita, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtófelelőse. A menetrend szerinti, Tiszafüredre diákokat szállító autóbusz a város határa előtt 7.40-kor rohant bele egy álló kamionba. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint két pszichológust küldtek a helyszínre, hogy segítsék a történtek feldolgozását.

Az MTI a helyszínen azt tapasztalta, hogy a hatóságok, a tűzoltók, a rendőrök, az Országos Mentőszolgálat munkatársai nagy erőkkel végzik a helyszínelést, illetve a műszaki mentést. A rendőrség helyszíni tájékoztatása szerint a Jászkun Volán Zrt. autóbusza gyakorlatilag belerohant az jobb oldalon parkoló kamionba. Az autóbusz ugyan az utolsó pillanatban megpróbálta kikerülni az előtte álló járművet, de nem sikerült. Így a busz jobb oldalát gyakorlatilag végighasította a pótkocsis nyerges vontató. Az autóbusz bal oldala sértetlen maradt.

Molnár Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója elmondta: a sűrű ködben a látási viszonyok rendkívül korlátozottak voltak, így a rendőrség egy másik hasonló busz alkalmazásával úgynevezett láthatósági vizsgálatot is végzett a helyszínelés során. Vagyis azt vizsgálták, hogy a vezető mennyire láthatta az út szélén egyébként szabályosan parkoló járműszerelvényt.

– A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. A nyomozás ad majd választ arra a kérdésre, hogy ki terhel a felelősség a történtekért – mondta a helyszínen Molnár Miklós.

Győrfi Pál, a mentők szóvivője elmondta: a balesetben nagyrészt 14 és 18 év közötti fiatalok sérültek meg. Egy fiatal életveszélyes mellkassérülést szenvedett. A súlyos sérülteknél jellemzően csonttörést, illetve agyrázkódást állapítottak meg a mentősök. A baleset helyszínére nyolc autóval érkeztek a mentősök, a sérülteket Szolnok, Karcag, Eger és Debrecen kórházaiba szállították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva