Hírek

2008.11.04. 08:39

Egy gárdista feljelentett egy gárdistát

Egyéb gazdasági bűncselekmény miatt feljelentést tett egy, a gárdaegyenruhák elkészítésével megbízott Magyar Gárda-tag egy másik gárdista ellen.

mti

A Népszava úgy tudja: a feljelentő az októberi avatás előtt megnyerte az „egyenruha-tendert”, de a ruhákat egymaga nem tudta volna elkészíteni időben, ezért segítséget kért és kapott is más gárdistáktól. Egyikük azonban önhatalmúlag  mindenféle irányítást és szervezést kivett a kezéből, és a ruhapénzt is önkényesen osztotta el és tartotta meg. (Az újsághoz ejuttatott közleményben körülbelül 600 ezer forintról van szó.) Az ügyet tovább bonyolítja, hogy a gazdasági bűncselekményt állítólag elkövető segítő Dósa Istvántól, a gárda szeptemberben leváltott főkapitányától is engedélyt kaphatott arra, hogy saját kedve szerint fizessen. A feljelentés a Népszava szerint az eddig látott ellentéteket figyelembe véve minden alappal tekinthető a Jobbik vonalat és a „dósaista” vonalat követő gárdák közti harc egy újabb fejezetének is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva