Hírek

2008.11.08. 08:19

Egyelőre nem látni a dunaszerdahelyi rendőri beavatkozás indokoltságát

A dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzésen történt, meglehetősen brutális rendőri beavatkozásnak egyelőre nem látni az indokoltságát, Magyarország nem kapott erre vonatkozóan bizonyítékot - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Brüsszelben.

mti

Az világos, hogy ha a rendőrség erőszakkal lép fel állampolgárokkal szemben, ott a rendőrségnek kell bizonyítania, hogy a fellépése indokolt és arányos volt, és megfelelt a jogszerűség feltételeinek. „Nekünk egyelőre csak rossz érzéseink vannak” - mondta a kormányfő. Gyurcsány Ferenc ugyanakkor közölte: fel kell hívni mindenkinek a figyelmét, ne azért menjen Szlovákiába, hogy sértegesse a szomszédos államot, annak polgárait, hogy „egészen nyilvánvalóan politikai tüntetésre használjon egy futballmérkőzést”. 
 
„Azt mondom, hogy támogassuk a csapatunkat, szeressük, de a sportot ne apropónak használjuk fel politikai küzdelmek lefolytatásához, vagy politikai provokációhoz" - fűzte hozzá. A kormányfő kitért arra, „bármennyire is elfogadhatatlan egyik-másik szélsőséges csoportnak, személynek a szövege, ez nem felhatalmazás arra, hogy a rendőrség gumibottal nekik menjen”. Politikai érvekre politikával kell válaszolni, nem pedig gumibotokkal - hangsúlyozta a kormányfő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva