Hírek

2008.11.01. 07:46

Éjféli gyűlés a „kórház emlékére”

Parázs hangulatú gyűlést tartottak péntek éjfél után Egerben a Markhot Ferenc Megyei Kórház volt dolgozói és civil szervezetek az egészségügyi intézmény „emlékére”. A kórházat a Heves Megyei Közgyűlés döntése értelmében ezentúl a HospInvest Zrt. működteti.

mti

A mintegy száz ember részvételével a minaret szomszédságában tartott gyűlésen a „kórházvédőkkel” való szolidaritása jegyében felszólalt Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti listavezetője, Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Faludi Sándor „falugazda”. Morvai Krisztina és Vona Gábor egyebek között arról beszélt, hogy idegen kézre kerül Magyarország, így annak egészségügyi intézményei is. A gyűlésen árpádsávos zászlókat lehetett látni, valamint andráskeresztes karszalagot viselő embereket, akik a Magyar Őrsereg nyíregyházi tagjainak mondták magukat.

A kórházvédők előzőleg virágokat helyeztek el az egészségügyi intézmény falánál, s gyertyákat és mécseseket gyújtottak, amelyek hosszan bevilágították a kórház falát. A demonstráció erős rendőri biztosítás mellett, incidens nélkül zajlott le.

Zöld út a Hospinvestnek Egerben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva