Hírek

2008.11.08. 16:19

Éleslőszerrel ment bunyózni a rakamazi fiatalember

A rendőrség időben lépett közbe, így nem alakulhatott ki tömegverekedés egy kocsmai konfliktus után a Nyíregyháza melletti Vasmegyeren, ám egy fiatalembert letartóztattak.

BAMA

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a vita a miatt alakult ki, hogy a vasmegyeri kocsmáros (a jogszabályt betartva) nem szolgált ki szeszes itallal egy 16 és egy 17 éves fiatalt, mire egyikük megütötte őt, az eladó pedig viszonozta az ütést. A fiatalok rokonai az eset után kezdtek el gyülekezni a kocsma előtt, ugyanezt tették a kocsma tulajdonosának ismerősei is, akik több környező településről érkeztek.

A helyszínre még idejekorán érkező rendőrök igazoltatták az „egybegyűlteket”. A gépkocsik átkutatása után veszélyes eszközöket, ólmos- és gumibotot, viperákat, gázpisztolyt és két éleslőszert találtak. A lőszereket birtokló 22 éves rakamazi fiatalember lakását is átkutatták, ahol további nyolcvan éleslőszer került elő. A férfit lőszerrel való visszaélés, és garázdaság miatt vették őrizetbe. Az Távirati Iroda információi szerint a két fiatal roma, az ellenük gyülekezők pedig a Magyar Gárda, illetve a Nemzeti Őrsereg tagjai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva