Hírek

2008.11.06. 20:52

Elmaradt a közel-keleti hatalomátvétel Liverpoolban

Kevés híja volt, hogy arab befektetők tulajdonába kerüljön a Liverpool labdarúgó klubja – olvasható több angol lapban. George Gillett és Tom Hicks, a klub két amerikai tulajdonosa ugyanis előrehaladott tárgyalásokat folytatott egy közel-keleti konzorciummal, amely nem kevesebb, mint 500 millió fontot fizetett volna a klubért.

BAMA

Az érdeklődés komolyságát mi sem jelzi megfelelőbben, hogy a Liverpool könyvelését is átvilágították, amiben azonban komolytalan adatokkal találkoztak – írja az NB1.hu. Az idei szezonra például 45 millió fontos nyereséget vártak a klubnál, ami szakértők szerint még csak köszönő viszonyban sincsen a realitással. A befektetők végül a papírok aláírása előtt, nagyjából a 24. órában köszönték szépen és távoztak az angol iparvárosból, amivel nehéz helyzetbe sodorták a klubot.

Hicks és Gillett ugyanis 350 millió fontos kölcsönt vett fel a Royal Bank of Scotlandtől a klub működtetésére, és januárban újabb kölcsönökre lenne szükségük. A világgazdasági válság következtében azonban kétséges, hogy ad-e pénz valamelyik bank a Liverpoolnak. Ezáltal ismét előtérbe kerülhet egy eddig a háttérben meghúzódó befektető, a Dubai International Capital, amely a hírek szerint ugyancsak 500 millió fontot fizetne a klubért. A DIC már régóta kacérkodik futballcsapat-vásárlással, ráadásul a hírek szerint a Liverpool új stadionjának felépítésébe is invesztáltak pénzt. Jelen helyzetben Hicksék számára az arabok jelenthetik az egyetlen kiutat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva