Hírek

2008.11.12. 15:05

Erős kormány kell a magyar-szlovák problémák megoldásához

Államfői, kormányfői, házelnöki szinten és idejében kellett volna a magyar-szlovák viszonyt elmérgesítő problémákat kezelni, ehhez azonban egy erős kormány kell - mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke szerdán Komáromban.

mti

Az ellenzéki párt vezetője részt vett a magyar és a szlovák parlament európai ügyekkel foglalkozó bizottságainak együttes ülésén, és az elnökök előre bejelentett sajtótájékoztatója előtt  nyilatkozott újságíróknak. „Vannak kormányok, melyek nem tudják kezelni a maguk keltette problémákat, ilyen a magyar is” - fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó.  Példaként említette a dunaszerdahelyi futballmérkőzést, ami „tizenegy nappal ezelőtt volt, és még semmiféle konkrét információt nem tudunk a helyzet kezeléséről. Ez a magyar kormány teljes alkalmatlanságát és gyengeségét mutatja” - jelentette ki a politikus.

A Fidesz alelnöke szerint az együttes bizottsági ülés nem kompetens annak a problémának a megoldására, amiről politikusként  tárgyaltak. Az ülést a két ország között érzékelhető feszültségek feloldására hívták össze. Pelczné Gáll Ildikó elmondta: az ülésen az oktatásfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseket emelte ki és a szlovák bizottság elnöke ígéretet tett arra, hogy kimutatást készítenek arról, milyen forrásokat kaptak a szlovákiai magyar iskolák, érte-e őket hátrány a tankönyvek vonatkozásában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva