Hírek

2008.11.23. 10:36

Ezentúl a futás közben lesz a lövészet az öttusában

Az öttusaversenyeket 2009-től új formában, a futást és a lövészetet – a biatlonhoz hasonlóan – egy számba szervezve kell lebonyolítani. Így döntött a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) guatemalai kongresszusa, amin a küldöttek kétharmados többséggel elfogadták a végrehajtó bizottság szabálymódosító javaslatát.

mti

A magyar szövetség (MÖSZ) tájékoztatása szerint az Antigua városában rendezett ülésen a legnagyobb vita éppen ezzel kapcsolatban alakult ki, végül a többség titkos szavazással az újítás mellett foglalt állást. A kongresszus ugyanakkor felhatalmazást adott arra, hogy a rendezési tapasztalatok folyamatos leszűrése után a most elfogadott szabályokon változtatni lehessen.

Pálvölgyi Miklós, a férfiválogatott szövetségi kapitánya itthonról az MTI érdeklődésére elmondta: tudomása szerint egyetlen szavazaton múlott, hogy nem bukott meg a javaslat, egyúttal  emlékeztetett arra, hogy a magyar szövetség nem támogatta a kezdeményezést. „Elhamarkodott döntés született, ez a rendszer még nincs igazán kitalálva, kiérlelve. A tesztek során kétszer ugyanúgy még nem rendeztek versenyt. Ha majd sikerül a többségnek megemészteni a mostani döntést, esetleg születnek pozitív javaslatok, de még sok munka van addig, amíg igazán jó versenyszám alakul ki. Mindenképpen pontosítani kell a körülményeket, a szabályokat, az értékelést” – nyilatkozott a szakvezető.

A jelenlegi elképzeléseket ismertetve elmondta: délelőtt rendeznék meg az úszást és a vívást, majd délután, szinte egy blokkban a maradék három számot. A lovaglásban ezentúl a második  körben, a végén jönnének a legjobb helyen állók, majd kis idő múlva következne hendikep-rendszerben a 3000 méteres futás. Ennek során először tíz, majd öt, aztán megint öt lövésre kerülne sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva