Hírek

2008.11.05. 12:27

Ezermilliárdos félrevezetésről beszél a Fidesz

Félrevezetésnek tartja a Fidesz azt az ezermilliárdos gazdaságélénkítő csomagot, amit a kormányfő javasol. Pelczné Gáll Ildikó, az ellenzéki párt alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a költségvetésben nincs új forrás a gazdaságélénkítésre, és a meglévő pénzek felhasználása sem hatékony.

mti

A politikus szerint „ezermilliárdos félrevezetésről” van szó, hiszen még a harmadik változatban benyújtott jövő évi költségvetésben sincs semmilyen új forrás a gazdaságélénkítésre. Pelczné Gáll Ildikó szerint az ezermilliárdos csomag csak egy „újabb hazugság a sorban”, a kormány ugyanis a már meglévő programok forrásait gereblyézi össze, és akarja újra eladni, mégpedig úgy, hogy a programok értékét felszorozza egy fiktív számmal, és azt mondja, hogy ez hatásában ezer milliárdot ér.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt javasolta egy gazdasági csúcsértekezlet összehívását, amin a parlament gazdasági bizottságának keretei között egyeztetnék a gazdaság válság hatásainak csökkentéséről szóló programokat. Mint mondta, a kormány ezen a megbeszélésen alapjavaslatként ezermilliárd forintos válságkezelő-,  gazdaságélénkítő csomagot mutat be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva