Hírek

2008.11.22. 17:49

Felgyorsulhat a négyes metró Fővám téri állomásának építése

Megkezdődött a 4-es metró Fővám téri állomásához kapcsolódó peronalagutak építése, s márciusban az alagútfúró pajzsok is megérkezhetnek az állomásra – nyilatkozta Klados Gusztáv, a BKV 4-es metró projektigazgatója.

V. M.

A szakember elmondta, hogy a Hídépítő Zrt.-vel hónapok óta folytatott tárgyalások sikerrel zárultak, s megtalálták azt a megoldást, ami biztonságos, költséghatékony és a legelőnyösebb a fővárosi önkormányzat számára. „A Hídépítő felgyorsította a munkálatokat, s nemrég olyan megoldást is talált, ami lehetővé teszi, hogy a Duna alá benyúló peronalagutak a legbiztonságosabban épüljenek meg” – jegyezte meg az igazgató. Hozzátette, hogy már nemcsak az állomás területein, hanem a folyó medréhez közel is jól haladnak a munkálatok.

Műszakilag mindez azt jelenti, hogy a kivitelező a Duna alá benyúló 40 méteres peronalagutakat mintegy 20 méterrel eltolja a Kálvin tér felé, hogy a kockázatos munkálatok a folyó medrétől minél távolabbra kerüljenek. A megoldás lényege, hogy a majdani alagutak fölött, de a Duna alatti részen egy csövekből álló védőernyő épül, amely megakadályozza a vízbetörést, a földomlást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva