Hírek

2008.11.14. 13:54

Fidesz: megbukott a bankmentő csomag

A Fidesz szerint megbukott a bankmentő csomag. Ezt Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője közölte pénteken. A szóvivő szerint Gyurcsány Ferenc tovább folytatja a hazugság politikáját, a kormány pedig félrekezelte a válságot.

mti

A kormány bankmentőcsomagja csúfosan megbukott, hiszen már a parlamenti tárgyalás előtt kiderült: az érintettek szerint ez rossz megoldás, és nem is kérnek belőle - közölte az ellenzéki párt helyettes szóvivője. Cser-Palkovics András szerint napról napra egyértelműbbé válik, hogy a kormány félrekezeli a válságot, és alkalmatlan arra, hogy kivezesse az országot a nehéz helyzetből. A CIB Bank már egy hete jelezte, hogy nem tart igényt a kormány csomagjára, ma pedig az OTP jelentette be, hogy nincs szüksége a bankmentő csomagra - közölte az ellenzéki párt helyettes szóvivője.

Cser-Palkovics András hozzátette: a bankmentőcsomag csúfos bukása az újabb bizonyíték arra, hogy ez a kormány képtelen kezelni a pénzügyi-gazdasági válságot. Az eredményes válságkezeléshez alkalmas, hiteles kormányra van szükség, ehhez pedig politikai fordulat kell. A Fidesz helyettes szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc pénteken lebuktatta magát: bejelentette, hogy tovább folytatja a hazugság politikáját, hiszen a miniszterelnök egy interjújában azt mondta:  "Az ERM-2-be úgy fogunk belépni, hogy egyik nap a piaczárást  követően bejelentjük. Addig mindenki tagadni fogja az ilyen terveket."

Cser-Palkovics András szerint belföldön szociális válsághoz, külföldön pedig teljes hitelvesztéshez vezetett az, hogy a kormány folyamatosan hazudott, és átvert mindenkit: a magyar embereket, a  köztársasági elnököt és az Európai Uniót. A helyettes szóvivő hozzátette: a hazug kormányzás komoly károkat okoz, ezért Magyarországnak az az érdeke, hogy minél előbb  egy hiteles, politikáját nem a hazugságokra építő kormánya legyen. Máris nyilvánvalóak az első jelei annak, hogy a kormány félrekezelte a válságot - közölte Cser-Palkovics András. Hozzátette: a harmadik negyedéves GDP-növekedési adat máris rosszabb a várakozásoknál, az előző negyedévhez képest pedig már csökkent is a  bruttó hazai termék. Az ellenzéki politikus szerint a helyzetet tovább rontja a kormány megszorításokra épülő politikája, a válságkezelés európai  útjára kellene lépni: adócsökkentési és növekedési programra van szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva